Gezellige woonkamer: Zomerse sferen met klassieke twist.

DOWNLOAD MIJN BOEK CONTEMPORARY CHIC

Zomerse woonkamer met klassieke touch.

Heb jij je woonkamer al zomerproof gemaakt? De zomer is een tijd van volop genieten, inspiratie opdoen in binnen of buitenland. Hoe mooi is het als al die positieve vibes een plekje krijgen in je interieur. Het kan! Kijk zelf maar…

Help! Ik wil ook zo'n gezellige woonkamer...

Een gezellige woonkamer wil toch iedereen! En dat snap ik helemaal. Bijna al mijn klanten hebben deze wens. Maar hoe maak je je woonkamer gezellig? En misschien belangrijker, wat zorgt ervoor dat het je zelf niet altijd lukt? In het geval van deze make-over wilde mijn klant meer warmte in haar huis. Ze had een van mijn ontwerpen gezien en was enthousiast geworden. “Ik krijg maar geen warmte in mijn interieur” klaagde ze. Het grootste probleem in haar geval was het ontbreken van een totaalplaatje. Het interieur was vlees noch vis bij wijze van spreken…

Kleurencombinaties woonkamer

Een van de eerste dingen die ik in dit interieur veranderde is het kleurenplan. De accentkleur was eerst rood, maar niet evenwichtig doorgevoerd. Ik verving de rode muur door een grijstint met een elegante paarse gloed. Doordat de laatstgenoemde kleur ook in de gordijnen, sommige accessoires en kussens terugkwamen, ontstond er een smaakvol geheel. In de eetkamer koos ik blauw als accentkleur om zo het beach thema in deze ruimte af te maken. In beide ruimtes heb ik de basis rustig gehouden door verder grijze, witte en beige tinten te gebruiken.

Indeling woonkamer

Ik creëerde een aparte werkplek door een stijlvolle computerkast aan te schaffen. De bank schoof ik iets naar voren en ik plaatste er een zwevende “sidetable” (lees wandplankje) achter. Hierdoor was er plek voor twee mooie tafellampjes. Het vloerkleed en de rieten salontafel bonden het interieur samen. Het resultaat? Een gezellige woonkamer waar je helemaal thuiskomt! De eettafel plaatste ik in de lengte van de eetkamer. Hierdoor ontstond er meer ruimtelijkheid en kreeg de kamer een bepaalde grandeur. Daarnaast kun je nu als gast gezellig de woonkamer inkijken. Zo blijven woonkamer en eetkamer met elkaar verbonden.

Ik ben nu erg benieuwd hoe jij je woonkamer gezellig hebt gemaakt. Deel je je ervaringen en tips hieronder? 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD MIJN BOEK CONTEMPORARY CHIC

whitehousedecorations.nl draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders