DOWNLOAD MIJN BOEK CONTEMPORARY CHIC

Planten landelijke tuin

Mooie klimplanten zoals klimrozen doen het fantastisch in een landelijke tuin. Maar ook fruitbomen met hun prachtige bloesems zijn niet meer weg te denken uit deze tuinen. Erg leuk en ook onmisbaar is gras. En laat dat dan ook maar rustig op sommige stukken ongecontroleerd groeien. Lekker landelijk heet dat! Verder zijn er natuurlijk heel veel planten en bloemen die passen in deze tuinen. Bijvoorbeeld hortensia, lavendel, akelei en hosta. In het voorbeeld hieronder zie je mooie grote bladeren van de Hosta en de prachtige blauwe hortensia’s. Landelijke tuiten zijn groot, dus zorg voor de juiste volume en verdeling in je beplanting. En als je een kleine tuin hebt…denk dan gewoon groot!

Landelijke tuin hosta

Water in je tuin!

Een van de kenmerken van landelijke tuinen is water. Dit kan een sloot zijn, een vijver of een bescheiden waterornament. En als je dit weet te combineren met een terras of zithoekje is het gevoel van landelijk leven compleet.

Landelijke tuin vijver
vijver landelijke tuin

Tuinontwerp landelijk

In de landelijke tuin zie je veel harmonie met het omringende landschap. Als je een kleine tuin hebt wordt de landelijke sfeer bereikt door andere elementen in de tuin te gebruiken zoals: doorkijkjes, beschutting door struiken en hagen, zitjes en slingerpaadjes.

Landelijke tuin doorkijkjes

Grote tuintafel

In de landelijke tuin past een stoere doorleefde tuintafel. Het liefst in combinatie met een overkapping met nostalgische dakpannen. Lekker genieten van groeten en kruiden uit je eigen moestuin. Het glas heffen en lang natafelen tot de zon ondergaat…

landelijke tuintafel

Styling in de tuin

In een landelijke tuin passen natuurlijke en doorleefde materialen. Hout is een must, maar ook gietijzer, zink en aardewerk maken het plaatje compleet. Zorg wel voor genoeg comfort door zachte kussens, zodat je uren mijmerend voor je uit kunt staren…

Landelijke tuin styling
Landelijke tuin

En nu ben ik benieuwd naar jouw idee, hou je meer van een landelijke tuin of ga je voor strak en modern? Deel je mening in het commentaarveld hieronder!

2 reacties op “Landelijke tuin: Tips & Voorbeelden!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DOWNLOAD MIJN BOEK CONTEMPORARY CHIC

whitehousedecorations.nl draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches