DOWNLOAD MIJN BOEK CONTEMPORARY CHIC

Ken je het gevoel dat je naar je tuin kijkt en je een soort depressiviteit bekruipt? Lelijke grindtegels, overal onkruid, een schutting die z’n glans verloren heeft, zo’n verschrikkelijke plastic tuinset die je zielloos aankijkt… dat! Zoiets bekroop mij ook met deze tuin! Tijd voor verandering dus…

Aan mij de eer deze tuin een make-over te geven. Omdat het hier om een huurwoning gaat, moest het low budget gebeuren.
Aan de hand van deze tips laat ik je zien wat ik zoal gedaan heb:

1. Hergebruik & Recyclen in de Tuin.

Hergebruik, hergebruik, hergebruik… Had ik al hergebruik gezegd? Ik heb oude planken en palen gebruikt voor de constructie van de overkapping in deze tuin. Kosten: nada, noppes… niets! 

2. Gratis in Tuin en Terras op Marktplaats

Vraag vrienden en familie voor planten of kijk op Marktplaats voor gratis planten en struiken. Ik kon gratis bamboe krijgen. Deze heb ik in een vrachtkist van Tata Steel geplaatst. Door het dwars te plaatsen, creëer je een prachtige groene muur en daarmee privacy. 

3. Goedkope Plantenbakken

In plaats van de hoofdprijs te betalen voor de grote luxe potten van het tuincentrum, gebruik je speciekuipen. Ik heb er maar liefst vier gebruikt in dit ontwerp. Perfect voor struiken of bodembedekkers. En je kunt ook nog eens variëren met de seizoenen. 

4. Schilder je Schutting

Verf doet wonderen! Doe er je voordeel mee. Ik heb de schutting en de muur in een mooie diepe grijstint geschilderd. Het contrast dat je dan krijgt door het groene geraamte van je tuin is indrukwekkend!

5. Overkapping kopen? Maak het Zelf!

Maak een overkapping of een buitenkeuken. Dat geeft je tuin net even wat extra’s! Ik ben helemaal trots op de stoere balken van de overkapping. Deze zijn gewoon van steigerhouten planken gemaakt. Door de onderkant (plint) ook nog eens betongrijs te verven suggereer je nog meer een stoere massieve houten balk.

Maak een overkapping of een buitenkeuken. Dat geeft je tuin net even wat extra’s! Ik ben helemaal trots op de stoere balken van de overkapping. Deze zijn gewoon van steigerhouten planken gemaakt. Door de onderkant (plint) ook nog eens betongrijs te verven suggereer je nog meer een stoere massieve houten balk.

6. Ontwerp je Tuin

Ik eindig met wat het begin is: maak een plan. Kijk op  Pinterest wat je leuk vindt en verzamel dat. Maak een schets op papier of online wat je waar wilt hebben.

Ik ben erg benieuwd welke slimme tuintips jij voor ons hebt. Wil je ze delen in het commentaarveld hieronder

3 reacties op “Je tuin betaalbaar inrichten? 6 Tips!”

  1. Pingback: Huis verkopen? 50 tips om uw woning sneller te verkopen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD MIJN BOEK CONTEMPORARY CHIC

whitehousedecorations.nl draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders