Van kinderslaapkamer tot coole tienerkamer - whitehousedecorations.nl

DOWNLOAD MIJN BOEK CONTEMPORARY CHIC

Een nieuw schooljaar betekent een hippe agenda, nieuwe leraren en misschien zelfs andere klasgenoten voor je kind. Maar wordt het ook niet eens tijd voor een echte tienerkamer?

Al die veranderingen kunnen veel impact hebben en je wilt als ouder natuurlijk het beste voor je tiener. Hoe leuk is het dan om samen eens hun slaapkamer aan te pakken!

Als je hier aan begint, geef dan zoveel mogelijk ruimte voor de visuele identiteit van je kind. Ze weten vaak zelf heel goed wat ze willen. Af en toe een bemoedigende opmerking of een enthousiaste tip is vaak al genoeg.

Hierbij enkele aanvullende tips en ideeën:

1. Breng de wensen van je puber in kaart. Welke kleuren, materialen of interieurstijl vindt hij of zij leuk. Gebruik hiervoor het programma Pinterest.

2. Hou de basis rustig, zodat het interieur bestand is tegen de hormonen van je tiener.

3. Spreek af dat een van de muren gebruikt mag worden als “Wall of Fame”. Deze mag naar eigen inzicht bekleed worden. Denk hierbij aan posters, graffiti of andere ongein.

4. Zorg voor tijdloze, comfortabele meubels. Tieners vinden het heerlijk om met leeftijdsgenoten een beetje te hangen op hun kamer.

5. Een school- of prikbord is altijd handig voor memo’s of als uitlaatklep voor de creativiteit van je tiener. Vergeet ook de verlichting niet.

6. Zorg voor voldoende en handige opbergruimte. Maak het zo makkelijk mogelijk voor je kind zijn kamer op te kunnen ruimen. Heb je zelf ook weer plezier van!

7. Gebruik accessoires die passen bij de belevingswereld van je puber. Kies voor enkele eyecatchers in plaats van een hoop prullaria. Mocht je tiener dat laatste toch echt graag willen, zorg dan dat de boel uitgestald wordt in een aparte kast.

Heeft je puber nog wat extra inspiratie nodig, dan moet je zeker eens een kijkje nemen bij Do Not Enter The Diaries. Op deze site zijn veel leuke filmpjes te zien van tieners en hun kamers.

Staat jouw tip voor de tienerkamer er niet tussen? Of kan ik je juist nog ergens gratis advies over geven?

Laat het mij weten…
Neem dit moment en deel jouw tips/vraag in het commentaarveld hieronder.

Zomerse groet,
Ryan

P.S.: DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier links te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

5 reacties op “Van kinderslaapkamer tot coole tienerkamer”

 1. Dag Ryan,

  Fijn dat je me op je mailinglijst hebt gezet, ik blijf graag op de hoogte van je activiteiten!

  Een klein beetje feedback… Er staan zoveel share en like buttons op je site dat een deel van de tekst van je blog erdoor bedenkt wordt. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

  Als je het misschien iets subtieler doet heeft het meer stijl…

  Veel succes met alles!
  Johanna

  1. Dag Johanna,

   Bedankt voor je comment en feedback! Ik heb het even nagekeken, maar ik heb dat probleem niet. Zou je mij een printscreen willen sturen. Misschien begrijp ik het verkeerd. Groeten, Ryan

 2. Dag Ryan, Leuk blog, ik vind het heel bijzonder dat je het podium geeft aan vakgenoten, compliment!
  Groet, Johanna

 3. Pingback: Van stoffeerderij tot leverancier van Italiaans design – Whitehouse Decorations Blog | goodthingsfromitaly

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD MIJN BOEK CONTEMPORARY CHIC

whitehousedecorations.nl draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders