Zomersblauw wonen in 4 stappen - whitehousedecorations.nl

DOWNLOAD MIJN BOEK CONTEMPORARY CHIC

Als er al een kleur is die ons een vakantiegevoel geeft, dan is het wel blauw. Het is de kleur van de zee, de lucht en houtwerk in mediterane dorpjes. Misschien is dat de reden dat de meeste mensen van deze kleur houden.

In een van mijn vorige blogs vertel ik hoe je de juiste kleur kiest voor je interieur. Je doet er goed aan deze blog eerst te lezen voordat je met deze blog aan de slag gaat.

In dit artikel richt ik mij puur op blauw.

Blauw is dus een prachtige kleur, maar hoe creëer je hiermee het ultieme vakantiegevoel in huis?

Ok, let’s get started…

Stap 1

Loop door je huis en verzamel alle kussens, kaarsen, vaasjes en overige spullen die je hebt in blauw, blauwpaars en turkoois. Vergeet de ongebruikelijke woonaccessoires zoals kledingstukken, schoenen en keukengerei niet. Heb je weinig leuke spullen in deze kleur, ga dan eens kijken bij je favoriete woonwinkels.

Stap 2

Kies de ruimte die je een zomerse sfeer wilt geven. De woonkamer of het terras liggen voor de hand, maar in principe zijn de mogelijkheden eindeloos.
Verf een muur in een mooie, matte blauwtint. Als je veel witte of naturel meubels hebt kun je kiezen voor een knalkleur.

De prachtige zomerse kleur ‘Nijl’ van Histor is hier een voorbeeld van.
Wil je het iets rustiger houden? Kies dan voor een mooie vergrijsde blauwtint, zoals de kleur ‘Rationeel’ van Histor.

Stap 3

Ok, je hebt een aantal leuke accessoires, je weet welke ruimte je wilt aanpakken en je hebt een leuke kleur gekozen voor op de muur. What’s next ?

Neutraliseer!

Zorg ervoor dat je alle spullen verwijdert die niet passen in het geheel.
Maar hoe weet je nu wat past en wat niet?

Neem een paar accessoires. Plaats ze op een tafel voor de ruimte die je wilt gaan stylen. Doe een paar stappen terug en bekijk het eens van een afstandje.
Alles wat nu niet past in het geheel kun je eruit halen, vervangen of zelf een passende kleur geven. Niet bang zijn, gewoon proberen en op je gevoel vertrouwen!
Wil je meer handvaten, lees dan mijn blog over de 7 woonzonden van Nederland.

Stap 4

En dan nu het stylen! Hier enkele leuke ideeën:

  • Plaats een blauwe tafelloper of stuk behang op de eettafel met daarop verschillende transparante of witte vaasjes met veldbloemen.
  • Kies passende blauwe kussens voor op de bank.
  • Mooie blauwe of witte transparante gordijnen, gecombineerd met een blauw vloerkleed geven een echte zomerse sfeer. In dit project zie je hoe je dat kunt doen.
  • Maak groepjes van blauwe accessoires en zet ze op een opvallende plek. Zoals ik in dit projecthebt gedaan.
  • Haal de natuur naar binnen met bijvoorbeeld schelpenzand in een windlicht, een witgeverfde houten stronk of een grote schelp onder een glazen stolp.
  • Maak een expositiemuur en hang daar een combinatie van persoonlijke vakantieherinneringen, excentrieke blauwe kledingstukken en natuurlijk foto’s op.

Ziezo, dat waren mijn 4 stappen…

Wat zijn jouw tips om te wonen in de kleur van de vakantie?

Ik ben erg benieuwd…

Neem dit moment, HIER EN NU en schrijf jouw tips in het commentaarveld hieronder.

Zomerse groet,
Ryan

P.S.: DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier links te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD MIJN BOEK CONTEMPORARY CHIC

whitehousedecorations.nl draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders