Tips voor het ontwerpen van je eigen wellness badkamer - whitehousedecorations.nl

DOWNLOAD MIJN BOEK CONTEMPORARY CHIC

De meeste mensen vernieuwen hun badkamer alleen als ze verhuizen. Vaak wordt er dan voor standaard oplossingen gekozen. Dit is dan ook de reden dat de meeste badkamers een beetje eenheidsworst zijn. En dat is jammer!

De laatste jaren zie je dat meubelinrichters en badkamerspecialisten steeds vaker een gezonde dosis luxe toevoegen aan deze op een na kleinste ruimte van het huis. Maar hoe vertaal je deze ontwikkeling naar je eigen badkamer?

Je kunt er natuurlijk voor gaan om de boel grondig te verbouwen, inclusief het verplaatsen van muren en andere heftige ingrepen. Maar je kunt het ook eenvoudiger houden door de juiste sfeerbepalers toe te voegen aan je huidige badderplekje.

De wanden, de vloer en het plafond vormen veruit het grootste oppervlak in de badkamer. Doe daar dus iets mee! Denk bijvoorbeeld aan een vloertegel in houtstructuur, mooie grote tegels in een warme kleur voor de muren of gewoon een likje verf.

Vervang de meubels in je badkamer. Een ander kastje kan wonderen doen! Vergeet hierbij niet te letten op de kleur, vorm en stijl. Deze elementen moeten in harmonie zijn met de rest.

De natte cel die de badkamer vroeger was is tegenwoordig gelukkig een serieuze woonruimte geworden waarin ontspanning voorop staat. Het is daarom de moeite waard te bekijken of er een bad te plaatsen is. Zelfs in een kleine badkamer kan er veel mogelijk zijn! En met een bad heb je namelijk al een grote stap gezet naar dat ultieme wellnessgevoel.

Met de spiegel, kranen en verlichting kun je vervolgens de juiste accenten leggen in je badkamer. Kies daarom weloverwogen. Ga je voor strak en modern, zorg dan dat deze stijl terugkomt in de rest van het interieur.

Ook in de badkamer geldt: het zijn de kleine dingen die het doen. Vouw een paar grote zachte handdoeken op, maak hier een mooi stapeltje van en leg deze op een klein tafeltje of reserveer hiervoor een hoekje van je badmeubel. Koop een douchegordijn dat er net even iets luxer uitziet dan het zo standaard plastic geval met visjes. Zorg voor een mooi zeeppompje en mandjes voor je toiletartikelen. En als we dan toch bezig zijn: vergeet de geurkaarsen of het interieurparfum niet.

Ten slotte wordt het dan toch eindelijk tijd om je heerlijk onder te dompelen in puur geluk. Verander je dagelijkse routine in een mooi ritueel!

Ik ben benieuwd welke badkamertip jou het meest aanspreekt. Neem even de tijd om dit te delen in het commentaarveld hieronder.

LET OP! Vergeet niet om het “Notify me of follow up comments via e-mail” vakje aan te vinken. Alleen dan krijg je namelijk een melding wanneer je een reactie ontvangt op je comment.

Stijlvolle groet,

Ryan de Kom

PS: Deel dit artikel s.v.p. door op de Tweet, Like, Share of Add This knoppen (hieronder) te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren!

8 reacties op “Tips voor het ontwerpen van je eigen wellness badkamer”

  1. N.V Davenhorst

    Hallo,

    Bij ons in de badkamer staan de wasmachine en de droger. Heb je misschien mooie tips om dit weg te werken….

    1. Dag Nadira, Bedankt voor je comment! Het is voor mij lastig om je situatie te beoordelen (opstelling, budget, stijl enz). Staan de wasmachine en droger naast elkaar? Je zou kunnen overwegen om een kast om beide apparaten te bouwen. Je kan kiezen voor een hoge versie voor extra opbergruimte. Een andere optie is een lage versie, die je als een sidetable kunt gebruiken. Een paar mooie dikke handdoeken erop. Een grote pot/vaas met een mooi zijden boeket en voilà! Heb je hier iets aan? Zijn er nog meer vragen waar ik je mee kan helpen? Ryan

  2. Pingback: Badkamer inrichten: Tips waar je blij van wordt! - Whitehouse Decorations

  3. Pingback: Badkamer inrichten: Slimme Stylingtips & Inspiratie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD MIJN BOEK CONTEMPORARY CHIC

whitehousedecorations.nl draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders