Zo krijg je meer sfeer in je slaapkamer - whitehousedecorations.nl

DOWNLOAD MIJN BOEK CONTEMPORARY CHIC

De slaapkamer is een van mijn favoriete ruimtes om in te richten. Ik hou van slaapkamers waar je een hotel chic uitstraling kunt creëren.

Dat is niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat de slaapkamer de plek in huis is om alle stress en drukte van de dag van je af te laten glijden en helemaal tot rust te komen.

De slaapkamer in Amsterdam die ik twee jaar geleden inrichtte was allesbehalve een plek om tot rust te komen.

Je kon duidelijk merken dat mijn klant vastliep met de indeling. Het was een piepkleine slaapkamer zonder warmte en bovendien niet praktisch ingericht, waardoor je steeds het gevoel van chaos kreeg.

Met een paar simpele stylingtechnieken heb ik deze slaapkamer omgetoverd tot een oase van rust en sfeer.

Ik begon bij de basis. Er moest eerst wat gebeuren aan de muren. Omdat wit een centrale kleur was in het interieurontwerp heb ik ervoor gekozen de muren helemaal wit te schilderen.

Als je de basis neutraal houdt, kun je makkelijk eens iets veranderen.

Vervolgens keek ik naar de indeling. Daarbij lette ik vooral op de looproute. Het bed stond midden in de kamer en blokkeerde hierdoor een groot deel van de ruimte.

Hoewel ik voorstander ben van het idee om bedden een centrale plaats te geven, was dit hier gewoon niet praktisch.

Ik heb het bed dus in een hoek geschoven, zodat je er makkelijker langs kon lopen.
Het volgende dat ik deed is de rest van de meubels een passende plek geven. De prachtige barokke kaptafel van mevrouw kreeg zo eindelijk een volwaardige plek tegenover het bed. De open kledingkasten werden afgeschermd met een fris wit gordijn.

En toen waren de verlichting en de rest van de aankleding aan de beurt.

Hier heb ik een paar leuke dingen mee gedaan. Ten eerste heb ik drie identieke lampen links van het bed gehangen. Doordat ze de vorm hadden van een soort hangende tulp ontstond er vanzelf een romantische sfeer in de slaapkamer. In plaats van gewone gordijnen heb ik hier sliertgordijnen gebruikt. Ik hoefde namelijk geen rekening te houden met inkijk en dit is net even iets anders. Maar ik besef dat je dit niet in elke slaapkamer kunt doen… tenzij je een tikkeltje exhibitionistisch bent.

Uiteraard hoef ik jullie niet te vertellen dat een goed bed een must is in de slaapkamer. Maar smaakvol beddengoed is wel net zo belangrijk.

Beddengoed zet de toon als het gaat om sfeer in de slaapkamer. Zorg dat deze is afgestemd op de rest van de ruimte. Persoonlijk hou ik ervan om luxe spreien te gebruiken. Hierdoor krijg je net iets meer grandeur. En als je er ook nog eens een paar leuke kussens aan toevoegt is je hotelkamer compleet!

En de accessoires dan?!

Die gebruiken we zeker, maar weer met mate. Enkele tips: een gecapitioneerd hoofdboard, mooie vaasjes op de kaptafel, luxe lampen op de nachtkastjes, een mooi vloerkleed voor of naast je bed, een grote spiegel aan de wand of een sfeervol zithoekje in de kamer.

Ik ben benieuwd naar jouw slaapkamergeheimen… Hoe creëer jij sfeer in de slaapkamer of heb je hier misschien juist een vraag over? Neem dan even de tijd om dit met ons te delen in het commentaarveld hieronder.

LET OP! Vergeet niet om het “Notify me of follow up comments via e-mail” vakje aan te vinken. Alleen dan krijg je namelijk een melding wanneer je een reactie ontvangt op je comment.

Stijlvolle groet,

Ryan de Kom

PS: Deel dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de “Tweet, Like, Share of Add This” knoppen (hieronder) te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren!

8 reacties op “Zo krijg je meer sfeer in je slaapkamer”

 1. Hoi Ryan,

  Ik had het heel leuk gevonden als je een “before & after’ foto erbij had kunnen plaatsen. Dat verduidelijkt een hoop en geeft gelijk een mooi inzicht op jouw werk.

  Ik zorg voor sfeer op een andere manier. Ik kijk meer naar de energetische kant van, in dit geval, een slaapkamer. Om een oase van rust en ontspanning te creëren, zou ik bijvoorbeeld afraden om een bureau of fitnessapparatuur in de slaapkamer te zetten. Ook spiegelwanden hebben niks te zoeken in een slaapkamer en zorg het liefst voor zo min mogelijk elektrische apparatuur.

  Wil je weten waarom dat zo is, of wil je meer geomantische tips voor een gezonde slaapkamer en nachtrust? Dan nodig ik je van harte uit eens op mijn website te komen kijken.

  groetjes,
  Nicky Koopmans
  Sparqs

  1. Hi Nicky,

   Helemaal mee eens! Echter heb ik niet van al mijn projecten before foto’s. In het vervolg zal ik meer before foto’s maken. Bedankt voor je tips!

 2. Weer genoten van je blog! Ik heb ze vaker voorbij zien komen bij je, maar nog nooit heb ik nagedacht over het gebruik van sliertgordijnen in plaats van gewone. Met een splitsbaar vouwgordijn hebben we al geen inkijk, maar zonder gordijnen vond ik het niet sfeervol en daarom hangen er stomme gordijnen die ik eigenlijk nooit mooi heb gevonden. Een geweldige tip!

  Ook het idee om het bed in een hoek te zetten bij een kleine slaapkamer geeft stof tot nadenken. Eega wil zijn kant vrij houden, maar het maakt mij niet uit of ik nu zo uitstap of via het voeteneind als dat zoveel meer sfeer geeft. En ik wil natuurlijk ook een kaptafel!

  Maar ik ben het wel met Nicky eens wat betreft de voor-en-na foto’s want je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt.

  1. Hi Linda,

   Excuus voor mijn late reactie. er waren wat technische problemen met de website. Fijn om te horen dat je iets gehad hebt aan mijn tips.
   Ik weet of ik before foto’s van dit project had gemaakt. Voor toekomstige projecten ga ik jullie tip zeker meenemen. In de webwinkel heb ik nog een 1 leuke sidetable te koop met 40% korting. Prima te gebruiken als kaptafel. Mooie brocante spiegel erboven en je hebt je eigen boudoir.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD MIJN BOEK CONTEMPORARY CHIC

whitehousedecorations.nl draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders