DOWNLOAD MIJN BOEK CONTEMPORARY CHIC

De keuken heeft de afgelopen jaren een steeds prominentere plek ingenomen in ons leven. We gaan vaker uit eten en experimenteren graag op kookgebied. Daarnaast heeft de keuken een belangrijke sociale component gekregen. Want wie droomt er nou niet van een mooi kookeiland of een stoere grote eettafel, waar je gezellig kunt tafelen?

Kortom, de keuken is niet langer slechts een functionele ruimte. Het is een plek waar je thuis moet kunnen komen. En met de volgende stylingtips maak je de keuken ook het kloppende hart van jouw huis!

Tip 1

Zorg voor voldoende (extra) opbergruimte. In een van mijn projecten heb ik een mooie antieke kast gebruikt als buffetkast.

Tip 2

Verdeel je keuken in 5 zones: voorraad, opbergen, spoelen, voorbereiden en koken. Alle voorwerpen en apparaten met dezelfde soort functie plaats je in de betreffende zone. Hierdoor heb je alles binnen handbereik en creëer je orde en rust.

Tip 3

Kies consequent de juiste stijlelementen. Bij een landelijke keuken hoort ander vormgegeven apparatuur dan in een retro keuken. Maak gebruik van sites als Google en Pinterest voor ideeën.

Tip 4

Zorg voor voldoende functionele verlichting (werklicht), maar vergeet de sfeerverlichting niet. Twee leuke tafellampjes in de vensterbank geven veel sfeer.

Tip 5

Fruit en bloemen zorgen voor een gastvrije uitstraling van de keuken. Maak hier op de juiste manier gebruik van. Koop geen standaard gebonden boeket, maar ga voor een bloemstuk op maat.

Tip 6

Zorg voor voldoende zitruimte in of nabij de keuken. Liever een grote eettafel met passende stoelen dan een kleiner exemplaar. In plaats van een fruitschaal op tafel kun je denken aan een mooie compositie vazen of een dienblad met je favoriete servies.

Tip 7

Ruim je keuken op! Presenteer alleen spullen die mooi zijn om naar te kijken.

Tip 8

Overweeg eens om je kastdeuren te vervangen of te spuiten. Dit geeft je keuken meteen een andere uitstraling. Laat eens een kastdeur op maat maken, altijd origineel!

Tip 9

Vergeet de muren niet! Je kunt gebruik maken van een mooi kunstwerk, maar praktischer is een deur, muur of lijst te schilderen met schoolbordverf. Zo kun je gemakkelijk een tijdelijke boodschappenlijst maken. En als je heel creatief bent kun je er een gedicht of iets anders op schrijven.

Tip 10

Zorg dat je de lijn van de rest van je interieur doortrekt in de keuken. Dit kun je doen door dezelfde accentkleuren te gebruiken, de muren in dezelfde of aanverwante kleuren te schilderen of dezelfde stijlelementen te gebruiken.

Als het goed is ben jij een echte levensgenieter en is de keuken een belangrijke plek in je leven. Ik ben erg benieuwd hoe jij de juiste sfeer hebt gecreerd in je keuken. Neem even de tijd om dat met ons te delen in het commentaarveld hieronder.

Stijlvolle groet,
Ryan de Kom

PS: Deel dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de “Tweet, Like, Share of Add This” knoppen (hierboven) te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren!

2 reacties op “Eerste hulp bij het inrichten van je keuken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DOWNLOAD MIJN BOEK CONTEMPORARY CHIC

whitehousedecorations.nl draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches