DOWNLOAD MIJN BOEK CONTEMPORARY CHIC

Kleine badkamer inrichten

Een kleine badkamer inrichten is een uitdaging voor veel mensen. Het is namelijk lastig om functionaliteit en sfeer te combineren in deze ruimte. Toch zijn er veel mogelijkheden die over het hoofd worden gezien. In mijn vorige blog heb ik je verteld hoe je een wellness badkamer moet inrichten. In deze blog ga ik je tips geven voor je kleine badkamer.Grote spiegels creëren ruimte

Dit klinkt je waarschijnlijk bekend in de oren. Toch zul je zien dat veel mensen zich laten leiden door het geijkte. En als ik het over een grote spiegel heb, dan bedoel ik ook echt groot. Het liefst eentje over de hele breedte boven de wasbak. Een ruimtelijkheid dat dat geeft! Check het zelf maar…

badkamer inrichten

Natuurlijk licht en meer

Ik snap dat dit niet altijd mogelijk is. Maar waar het mij om gaat is dat er genoeg kleine badkamers zijn die een verstopte mogelijkheid hebben voor een dakraam. Dus kijk goed! Elke mogelijkheid tot meer natuurlijk licht moet benut worden. Toch?

De juiste wastafel

Als je de mogelijkheid hebt zorg dan dat je wastafel niet te groot is. Die bakbeesten uit een vorig tijdperk nemen namelijk onnodig veel ruimte in. Er zijn genoeg kleinere exemplaren te koop die ook nog mooi zijn. En als je handig bent maak je zelf een wastafel van een grote plantenpot of een andere stevige vochtbestendige schaal. Zoek een bijpassende sidetable of stevige wandplank. Monteer de spullen erop en klaar. Da’s pas origineel!

Speel met licht in een kleine badkamer

Hoe je de juiste verlichting moet kiezen voor je interieur hebben we al eerder besproken. Ik wil het nu hebben over sfeerverlichting in de badkamer. Hoeveel badkamers ken jij waarin een tafellamp, wandlamp of ledstrips zijn verwerkt? Waarschijnlijk weinig tot geen, omdat veel mensen nog steeds in hokjes denken. Jammer, want met sfeerverlichting kun je de luxe creëren waardoor je kleine badkamer vanzelf groots wordt.

Opbergruimte

Hoge smalle kasten zijn erg praktisch. Daarom zie je ze veel in badkamers. Maar lang en breed kan net zo slim zijn. Denk bijvoorbeeld aan een paar wandplanken onder elkaar. Erg leuk om qua styling mee los te gaan. Je kunt namelijk meteen de sfeer neerzetten in je kleine badkamer. Opgerolde handdoeken, mooie cosmetische producten, een stijlvolle plant of zijden bloem(stuk). Als je een toilet in de badkamer hebt, kijk dan of je de ruimte boven de stortbak kunt benutten door er een ondiepe kast of wandplank te plaatsen.

Styling en kleur

Zorg dat je eerst de materialen en accessoires koopt en zoek er daarna passende kleuren bij voor je muren en tegels. Je badkameraccessoires kun je namelijk makkelijker vervangen. Kies niet meer dan drie kleuren en hou je daaraan. Onthoud: rust = ruimte!

Ga niet voor het geijkte. Mijn badkamermatje is gifgroen dus mijn zeeppompje is dat ook. O ja, en mijn douchegordijn en mijn wc-bril… STOP IT! Wees origineel en zorg voor voldoende dynamiek.

Wat is je grootste frustratie over de badkamer? Deel het in het commentaarveld hieronder!

2 reacties op “Kleine badkamer inrichten: Tips waar je blij van wordt!”

  1. Ik heb dat in mijn badkamertje heel goed opgelost denk ik. Geen grote douchebak maar een “inloopdouche” met een halfronde ingang waarvan de deurtjes naar de muur gaan als ik niet gebruik.
    Een natuurlijke inham waar ik wasmachine en daarboven 2 planken heb gemaakt.
    Een brede maar ondiepe wasbak. (de breedste Lilangen van het bekende woonwarenhuis) met een kast eronder (laten maken) met 2 brede lades.
    Spotjes in het plafond en licht boven de wastafel, in de spiegelkast.
    Lichte (zand)kleuren en natuurlijke materialen. Hout, kiezels. Alleen tegels in de douche, de rest van de muren zijn geverfd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DOWNLOAD MIJN BOEK CONTEMPORARY CHIC

whitehousedecorations.nl draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches