DOWNLOAD MIJN BOEK CONTEMPORARY CHIC

De woonkamer is een van mijn favoriete plekken in huis. Of… o nee, ik begin nu al te twijfelen! Ik hou namelijk ook ontzettend van koken en lekker tafelen met vrienden of familie. Ach, weet je wat, voor deze blog doe ik gewoon alsof de woonkamer even mijn favoriete plek is.

Ik vind de woonkamer leuk om verschillende redenen. Wij hebben bijvoorbeeld een gigantische hoekbank waar ik heerlijk kan bankhangen… zalig! Maar ook stylingtechnisch vind ik de woonkamer leuk. Het is namelijk de ruimte waar vaak veel geld en energie in wordt geïnvesteerd. En ik vind het leuk om te kijken of ik kan ontdekken wat de bewoner voor ogen heeft met zijn woonkamer.

Daarnaast is het een ruimte waar je je kunt omringen met spullen waar je gelukkig van wordt. Veel mensen die ik spreek over hun interieur zijn toch niet tevreden met de indeling van hun woonkamer.

Veel voorkomende problemen en vragen zijn: de ruimte is te groot of juist te klein, hoe kan ik ruimtelijkheid creëren, hoe voorkom ik een rommelige indruk of hoe kan ik de juiste indeling bepalen.

In een van mijn vorige artikelen heb ik een begin gemaakt om je op weg te helpen bij het indelen van je interieur. Mocht je dat artikel nog niet gelezen hebben, dan zou ik dat nu toch zeker doen. Vandaag geef ik je een paar slimme tips voor het indelen van je woonkamer.

Tips inrichting kleine woonkamer:

Bijvoorbeeld ergens in de binnenstad. Vaak zijn dit mooie huizen en de sfeer heb je dan al bijna vanzelf, maar ruimte is vaak het probleem. Dit kun je oplossen door met mobiele meubels te werken die je verschillende functies geeft. Bijvoorbeeld een eettafel, die je ook als bureau gebruikt. Het is slim om deze tegen de rug van je bank te plaatsen. Of je neemt losse fauteuils in plaats van een grote bank. Een lage salontafel op wielen doet het ook altijd goed in kleine ruimtes.

Indeling woonkamer rechthoek:

Als je een hele grote rechthoekige kamer hebt, bijvoorbeeld een loft, waarbij je het gevoel hebt dat je in de ruimte verzuipt, hou dan rekening met het volgende. Gebruik grote vloerkleden om de ruimte af te bakenen. Zo schep je duidelijkheid en structuur.

Gebruik daarbij grote meubels en grote accessoires. Met boekenkasten of een gashaard die je gedeeltelijk dwars in de ruimte plaatst kun je warmte creëren. Plaats eens een grote eyecatcher midden in de ruimte. Bij voorkeur vlakbij of tegenover de ingang. Bijvoorbeeld een tafel met een mooi bloemstuk of kunstwerk.

Ook leuk voor een grote ruimte is om twee banken met de rug tegen elkaar te plaatsen. Een kant gericht naar de tv of haard en de andere naar de tuin.

Indeling woonkamer voorbeelden: Ruimte creëren.

Je kunt op verschillende manieren ruimte creëren. Ik blijf het zeggen: werk met grote meubels. Werk met lichte meubels. Behoud zoveel mogelijk natuurlijk licht. Kies liever voor zwevende meubels, zodat je zoveel mogelijk van de vloer ziet.

Zorg voor brede looproutes, dat geeft gevoelsmatig veel ruimte. En natuurlijk kun je ook spelen met verf. Koele kleuren zorgen voor een ruimtelijk effect. In deze blog ga ik dieper in op het gebruik van kleur in je huis.

Hoe voorkom ik een rommelig interieur:

Natuurlijk moet je zelf opruimen. Ik ga er even vanuit dat ik je niet naar de Nijverheidsschool hoef te sturen of een paar schoonmaakdiva’s voor je moet opbellen. Dit stuk moet je echt zelf oplossen.

Maar sommige interieurs zijn prima opgeruimd en ogen toch rommelig. Vaak zie je dat er dan te veel verschillende meubels door elkaar gebruikt zijn. Lijn en structuur zijn dan niet meer te ontdekken.

Of er zijn veel prullaria en dan ook nog op de verkeerde plek, bijvoorbeeld de vensterbank. Of het is gewoon het teveel aan meubels dat dat rommelige gevoel geeft.

Ik maakte net een grapje over het schoonmaken, maar het snel kunnen opruimen van “troep” is wel erg prettig. Je kunt natuurlijk een interieurbouwer inhuren om extra kastruimte te creëren. Dat zou ik wel overwegen. Denk daarbij goed na of je lades of deurtjes prettiger vindt.

Een andere oplossing is het gebruik van rieten manden of mooi vormgegeven dozen, die je makkelijk in een kast of hoek kunt stapelen. Ideaal voor losslingerend speelgoed bijvoorbeeld!

Ik ben erg benieuwd naar jouw vragen en/of uitdagingen met het indelen van je interieur. Deel het in het commentaarveld hieronder zodat ik je kan helpen!

2 reacties op “Slimme tips voor het indelen van je woonkamer”

  1. Hey Ryan, ik ga echt met je adviezen aan de slag!! Mijn kamer is ook zo’n kamer die rommelig oogt wat me heel onrustig maakt. Met jouw persoonlijke tips die je bij me thuis gaf ben ik nu bezig met een moodboard te maken. Ik heb inmiddels een mooie hoekbank gezien die al op mijn lijstje staat en ik ga binnenkort de indeling van mijn kamer provisorisch uitproberen voordat ik aan het grote werk begin. Alles omgooien was het motto voor de andere lezers 😉 Ik zou dit zelf nooit bedacht hebben. Ik hou je op de hoogte!! Liefs Marianne

    1. Hi Marianne, wat leuk dat je reageert! Fijn om te horen dat je met mijn adviezen aan de slag kunt. Hou mij op de hoogte! Ik ben erg benieuwd naar het resultaat. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DOWNLOAD MIJN BOEK CONTEMPORARY CHIC

whitehousedecorations.nl draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches