Styling tips interieur: Ideeen en Inspiratie voor je woninginrichting!

DOWNLOAD MIJN BOEK CONTEMPORARY CHIC

Op zoek naar styling tips  voor je interieur ? Je kent het vast wel. Je woont al een jaar of vier in je eengezinswoning of ruime appartement. Je houdt van kwaliteit dus je hebt degelijke meubels aangeschaft. Het heeft je wat gekost, maar dat heb je ervoor over.

Je bent trots op die heerlijke bank of die prachtige kleuren op de muur. En toch… mis je iets.

Laat ik dan beginnen om te zeggen dat je al een grote stap voor bent op veel andere mensen. Je hebt namelijk een hele goede basis! Het enige wat ontbreekt is de bekende Finishing Touch…

Alle anderen die nog geen goede basis hebben, weest niet bedroefd. Het voordeel van een verkeerde basis is namelijk dat je vanaf je de grond je droominterieur kunt opbouwen.

En dat is misschien wel een betere uitgangspositie.

Maar goed, ik had het over de Finishing Touch. Hieronder versta ik de decoratie/versiering van het interieur. Je kunt een prachtige jurk hebben en mooie schoenen, maar zonder make-up en sieraden ben je nergens. Ten minste als ik mijn vrouw moet geloven…

Ok, ik ga jullie nu een aantal styling tips en tricks geven om je interieur af  te stylen. Ik ga er dus even vanuit dat je basis goed is. Muren, vloer, meubels en verlichting zijn klaar.

Hier komen ze…

Styling tips interieur:

 1. Creëer een persoonlijke sfeer door middel van kunst, keramiek, foto’s, lijsten, spiegels of wandplanken.
 2. Zorg dat je een muur of een groot vlak op de muur schildert in een accentkleur. Plaats je mooiste kast tegen deze muur. Gegarandeerd hoge ogen!
 3. Overweeg om minder meubels in de ruimte te plaatsen. En probeer dan eens een andere opstelling. Hierdoor kun je net even een ander gevoel creëren.
 4. Mix met algemene, functionele en sfeerverlichting zodat je de sfeer kunt afwisselen.
 5. Haal de natuur in huis met planten en bloemen. Ga niet voor geijkte boeketten, maar laat iets op maat maken. Zijden bloemen zijn trouwens een prima alternatief. Ook hier geldt: less is more.
 6. Speel met textuur, vorm, kleur en materiaal! Combineer vilt met zijde of kunststof met hout. Zorg dat de sierkussentjes op je bank van verschillende stoffen zijn. Breng warmte en diepte in je interieur door een extreem groot of hoogpolig kleed.
 7. Gebruik sidetables en zuilen om unieke items uit te stallen.
 8. Wel eens gehoord van de driehoekscompositie? Dit is een techniek uit de kunst. Je zorgt hierbij dat als je accessoires neerzet, ze een onzichtbare driehoek vormen.
 9. Ik hou van mooie lampenkappen. Ik vind dat elke ruimte, behalve de badkamer/wc dan ook ten minste een mooie lampenkap moet hebben. Met lamp welteverstaan…
 10. Zorg dat er iets moois staat op de eettafel en salontafel. Ik hou persoonlijk van subtiel. Dus niet een heel groot bloemstuk dat je zicht blokkeert, maar wat dacht je van een mooie schaal met verschillende kaarsen? Of een paar mooie koffietafelboeken gecombineerd met twee prachtige geurkaarsen?
 11. Maak van je buffetkast of boekenkast een etalage. Groepeer je boeken en breng variatie aan in hoe je ze plaatst. Sommige staand en andere liggend. Overweeg om je boeken eens niet met de rug, maar met de bladzijdenkant te presenteren. Maak mooie composities van je borden, kopjes en schoteltjes. Kijk eens in woonmagazines hoe ze dat doen.
 12. Vergeet de gezellige hoekjes niet. Kijk of je een fauteuil met een tafeltje in een vergeten hoekje kunt plaatsen. Leuk, maar ook praktisch. Je kunt daar lekker lezen met je favoriete kopje thee.
 13. It’s all about the highs and the lows. Overweeg eens om je favoriete items op de grond te plaatsen of juist op een kast. Ook hier geldt: experimenteer en kijk of het werkt.
 14. Mix & match. Een van de redenen waarom mijn interieurs zoveel mensen aanspreken is dat ik nooit al mijn spullen bij een leverancier haal. Zorg voor spanning in je interieur door verschillende merken met elkaar te combineren. Want je wilt toch niet in een showroom wonen?
 15. Big is beautiful! Koop eens een hele grote accessoire in plaats van bijvoorbeeld al die kleine schattige waxinelichtjeshouders. Een grote staande kandelaar kan heel veel body geven aan je interieur.

Wat zijn jouw tips om je interieur te stylen? Deel het hieronder….ik ben errug benieuwd! 🙂

5 reacties op “De meest gebruikte stylingtricks van topstylisten.”

 1. Ik vind de tips heel goed. Bij de driehoekscompositie kan ik me niet echt iets voorstellen.
  Verder leuk voor ideeën en om uit te proberen.
  Ik ben trots op je Ryan, je doet het super!

  Buiten alle tips om vind ik het goed dat er geen taalfouten in de tekst zitten. Dat leest prettiger.

  1. Dag Hannie,

   Bedankt voor je reactie. De driehoekscompositie is een techniek die vaak in de kunsten gebruikt word. Het idee is dat als je op een afstand naar het kunstwerk of design kijkt je een onzichtbare driehoek ziet. Is het nu duidelijker?

 2. Heb je ook ervaring en/of ideeën voor praktisch, mooi, maar toch leefbaar interieur voor kleine ( klein) kinderen?

 3. Pingback: 50 tips om je huis sneller te verkopen - Whitehouse Decorations

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD MIJN BOEK CONTEMPORARY CHIC

whitehousedecorations.nl draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders