DOWNLOAD MIJN BOEK CONTEMPORARY CHIC

Moderne open keuken

Als je een moderne open keuken mooi vind, dan is dit een voorbeeld van hoe het kan. Er is gekozen voor strakke lijnen en dat creëert rust en ruimte. Er is veel weggewerkt en hetgeen wel zichtbaar is voegt iets toe. Door de eettafel horizontaal te plaatsen onstaat er optisch meer ruimte in de breedte. De spots zijn niet alleen functioneel, maar passen perfect in de moderne uitstraling van deze keuken.

open keuken modern

Half open keuken

Niet iedereen heeft de luxe van een open keuken. Veel mensen hebben een keuken met een deur. Vaak kun je net iets meer eenheid en sfeer creëren door de deur te verwijderen. Dit is vooral interessant als de keuken grenst aan de woonkamer. Het is sowieso slim om die mogelijkheid eens goed te bekijken. In deze landelijke open keuken hebben ze dat fantastisch gedaan. Wil je ook een keuken met van die mooie stoere balken, maar heb je ze niet. Voeg ze dan zelf toe….ja, echt! Gewoon doen….succes verzekerd!

half open keuken
half open keuken zwart

Half open keuken part 2

Ik wil jullie deze prachtige half open keuken niet onthouden. Ik ben sowieso dol op die stalen deuren, maar de manier hoe deze keuken is ontworpen is geweldig. Door het glas krijg je veel openheid en toch kan de keuken worden afgesloten. Verder krijgt deze keuken een stoer karakter door het kleurgebruik en de materialen. Een open kast kan prima, mits er rekening gehouden word met compositie en styling. De meubels zijn eenvoudig, maar met zorg gekozen. Daarnaast valt op dat hout accenten krachtig combineert met donkere tinten. Dikke pluim dus!

Keuken inspiratie by Remy Meijers

Prachtige keuken van topontwerper Remy Meijers. De kleur grijs speelt een belangrijke rol in de interieurs van “Mister Grey”. Het betonnen aanrechtblad in deze keuken is prachtig. In combinatie met de houten vloer en tafel geeft het dit interieur een lekkere portie pit! Daar hou ik van. Daarnaast valt op dat het interieur vrij licht en fris aanvoelt door het gebruik van glas, wit en lichte houtsoorten. Een plaatje!

keuken remy meijers

Modern klassiek

Wil je een strakke keuken die toch warm aanvoelt dat kun je dat makkelijk bereiken door strak afgewerkt hout of plaatmateriaal in houtlook te gebruiken. De gecapitioneerde eetkamer stoelen geven in dit ontwerp net dat extra beetje warmte.

open keuken modern klassiek
open keuken industrieel

Open keuken industrieel.

Deze prachtige keuken heeft volgens mij in de vtwonen gestaan. althans dat is waar ik het voor het eerst zag. Het is een stijl die de afgelopen jaren uitgemolken is, maar het blijft prachtig. Die raampartijen en die muur! Is toch om verliefd op te worden. Groot en hoog, maar toch intiem en persoonlijk. Gewoon veel donkere accenten gebruiken, stoer hout en beton, mooie grote afzuigkappen en een prachtige lamp als eyecatcher.

De keukenkast

Een slimme manier om je keuken uitstraling te geven is het plaatsen van een buffetkast. Dat hebben ze hier heel slim gedaan. Door de donkere achtergrond “knalt” de kast spectaculair in dit ontwerp.  Let ook op de styling van de witte borden en pannen. Veel mensen durven geen zwart of grijs te gebruiken in de keuken. Zonde! Het resultaat kan echt fantastisch zijn…

open keuken kast

En nu ben ik benieuwd naar jouw keukentips! Waar zou jij op letten bij het aanschaffen of restylen van jou keuken? Deel je antwoord in het commentaarveld hieronder.

2 reacties op “Open keuken: 7x Inspiratie en Tips”

  1. Hi Ryan, wij hebben in 2014 onze keuken vernieuwd. Wit en strak in de lengte met ruimte voor zeven kastjes aan de bovenkant, met een zespits gasfornuis en oven van roestvrij staal. Op de vloer hebben we voor PVC gekozen, antraciet gemêleerd met een zilverglansje. Dolblij mee! Mijn uitdaging nu: aan één zijwand, waar we tegenaan kijken als je de keuken binnenkomt, wil ik kleur. Bijvoorbeeld een grote bloem van behang. En aan de andere kant bij het raam willen we nog een bar creëeren. Genoeg te doen dus! Ik had niet verwacht dat de keuken zo’n fijne plek kan worden. Dank voor deze blog!

    1. Hey Esther, Hoe gaat het? Is het allemaal gelukt met jullie keuken. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat. Stuur je eens een foto?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DOWNLOAD MIJN BOEK CONTEMPORARY CHIC

whitehousedecorations.nl draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches