Is je bankstel wel van goede kwaliteit?

Terwijl heel Nederland wanhopig wacht op aanhoudend lenteweer mijmer ik over een nieuwe blog. Voor de variatie wil ik graag een column-achtige blog schrijven.

 

Ik ben wel een beetje nerveus, want strenge marketingexperts roepen dat je blogs waarde moeten bieden aan je doelgroep. En ik heb geen idee of mijn doelgroep zit te wachten op een column van een creatieve neger.

Ik bemoedig mijzelf dus maar stilletjes met de gedachte dat mijn facebookvrienden altijd wel enthousiast zijn over mijn puntige schrijfsels.

 

Ik heb regelmatig van die filosofische momenten, waarbij ik mij afvraag: wat is nou kwaliteit. In het bijzonder de kwaliteit van meubels. En ik vind het dan altijd leuk om retailers eens aan de tand te voelen over dit onderwerp.

 

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Naar aanleiding van een van de interieurmakeovers waar ik nu mee bezig ben, legde ik dus een verkoper van een meubelzaak de volgende vraag voor:“Waaraan herken ik nou een kwaliteitsbank?”

 

Vol verwachting klopte mijn hart. Zijn antwoord luidde echter:” Dat hangt van de persoon af die de bank koopt.” Vanwege de infantiliteit van dit antwoord en van pure verbijstering was ik even met stomheid geslagen.

 

Maar toen voelde ik ergens diep van binnen de recruiter in mij opstaan die de diepste motivatie van zijn kandidaat boven tafel moest en zou krijgen. Laat het kruisverhoor beginnen, dacht ik dus.

 

“Dus uw kwaliteit is afhankelijk van de persoon die uw winkel bezoekt”, pareerde ik. “Nee, dat zei ik niet”, sprak meneer zelfverzekerd., “maar wat wilt u nou precies weten?” vervolgde hij. Ik voelde mijn nekspieren aanspannen. Op de mij zo eigen correcte wijze herhaalde ik mijn vraag, maar dan wel met iets meer intonatie. Het verkiezingsdebat van Samsom was er niks bij.

 

Uiteindelijk en met heel veel moeite kwam dan ook het hoge kwaliteitswoord eruit. Volgens onze meubelexpert wordt de kwaliteit van een bank bepaald door vier elementen:

1. De stof (bijvoorbeeld wol of Alcantara)
2. Het binnenwerk (spaanplaat is troep, eiken en grenen top)
3. De veren (spiraalveren zorgen voor een zachte zit, Nosac veren are the best!)
4. De vulling (koudschuim, traagschuim of blokvulling)

 

Na deze onverwachte onthulling stelde ik onze meubelman, tegen beter weten in, nog enkele vragen. Maar helaas. Wederom geen bevredigend antwoord. Ik zocht dus koortsachtig verder. Tot mijn grote vreugde belandde ik op de website www.bankstellenshop.com. Een hip meubelportaal met dito chatservice.

 

Ik kon naar hartenlust mijn vragen afvuren op chat-meubel-goeroe Frank Peters. De kwaliteit spatte zelfs van zijn avatar, die hoofdzakelijk bestond uit zijn vriendelijke tandpastasmile. Als klap op de vuurpijl verwees hij mij ook nog naar hun blog over kwaliteit: http://www.bankstellenshop.com/kwaliteit/ Ik voelde me alsof ik een diep bewaard geheim op het spoor was. Alle nervositeit was in een klap weg. Want waarde bieden doet deze blog zeker en dat steek ik bij deze niet onder stoelen of banken!

 

Welk meubelmerk staat volgens jou voor echte topkwaliteit? Of, dat kan natuurlijk ook, welk merk koop je nooit weer?
 Deel dat dan met ons door middel van het commentaarveld hieronder.

 

LET OP! Vergeet niet om het “Notify me of follow up comments via e-mail” vakje aan te vinken. Alleen dan krijg je namelijk een melding wanneer je een reactie ontvangt op je comment.

 

May beauty lift up your soul,

Ryan

 

P.S. Deel dit artikel met je netwerk door op de facebook-, Twitter-, LinkedIn- of Google+knoppen te klikken links op je scherm.