Is je bankstel wel van goede kwaliteit?

Bank kopen: Hoe doe je dat? Terwijl heel Nederland wanhopig wacht op aanhoudend lenteweer mijmer ik over dit onderwerp. Voor de variatie ga ik graag een column-achtige blog schrijven.

Waar goede bank kopen

Ik ben een beetje nerveus, want strenge marketingexperts roepen dat je blogs waarde moeten bieden aan je doelgroep. En ik heb geen idee of mijn doelgroep zit te wachten op een column van uw designer.

Ik bemoedig mijzelf dus maar stilletjes met de gedachte dat sommige van mijn facebookvrienden altijd wel enthousiast zijn over mijn puntige schrijfsels. Ahum…

 

Ik heb regelmatig van die filosofische momenten, waarbij ik mij afvraag: wat is nou kwaliteit. In het bijzonder de kwaliteit van meubels. En ik vind het dan altijd leuk om retailers eens aan de tand te voelen over dit onderwerp.

 

Waar op letten bij het kopen van een nieuwe bank

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Naar aanleiding van een van de interieur makeovers waar ik nu mee bezig ben, legde ik dus een verkoper van een meubelzaak de volgende vraag voor:“Waaraan herken ik nou een kwaliteitsbank?”

 

Vol verwachting klopte mijn hart. Zijn antwoord luidde echter:” Dat hangt van de persoon af die de bank koopt.” Vanwege de infantiliteit van dit antwoord en van pure verbijstering was ik even met stomheid geslagen.

 

Maar toen voelde ik ergens diep van binnen de recruiter in mij opstaan die de diepste motivatie van zijn kandidaat boven tafel moest en zou krijgen. Laat het kruisverhoor beginnen, dacht ik dus.

 

“Dus uw kwaliteit is afhankelijk van de persoon die uw winkel bezoekt”, pareerde ik. “Nee, dat zei ik niet”, sprak meneer zelfverzekerd., “maar wat wilt u nou precies weten?” vervolgde hij. Ik voelde mijn nekspieren aanspannen. Op de mij zo eigen correcte wijze herhaalde ik mijn vraag, maar dan wel met iets meer intonatie. Een stevig verkiezingsdebat  was er niks bij.

Kenmerken bankstellen goede kwaliteit

Uiteindelijk en met heel veel moeite kwam dan ook het hoge kwaliteitswoord eruit. Volgens onze meubelexpert wordt de kwaliteit van een bank bepaald door vier elementen:

1. De stof (bijvoorbeeld wol of Alcantara)
2. Het binnenwerk (spaanplaat is troep, eiken en grenen top)
3. De veren (spiraalveren zorgen voor een zachte zit, Nosac veren are the best!)
4. De vulling (koudschuim, traagschuim of blokvulling)

 

Nieuwe bank zit hard

Na deze onverwachte onthulling stelde ik onze meubelman, tegen beter weten in, nog enkele vragen. Maar helaas. Wederom geen bevredigend antwoord. Ik zocht dus koortsachtig verder. Tot mijn grote vreugde belandde ik op de website Bankstellenshop.  Een hip meubelportaal met dito chatservice.

 

Ik kon naar hartenlust mijn vragen afvuren op chat-meubel-goeroe Frank Peters. De kwaliteit spatte zelfs van zijn avatar, die hoofdzakelijk bestond uit zijn vriendelijke tandpastasmile. Als klap op de vuurpijl verwees hij mij ook nog naar hun bankstellen blog over kwaliteit Ik voelde me alsof ik een diep bewaard geheim op het spoor was. Alle nervositeit was in een klap weg.

 

Dus zit je nieuwe bank te hard? Begint de stof van je nieuwe bank te pillen? Of wil je weten hoe je je bank zachter kan maken? Maak dan zeker gebruik van de tips en adviezen op dit portaal.

 

Wat zijn jou ervaringen, tips en adviezen bij het kopen van een nieuwe bank?
 Deel dat dan met ons door middel van het commentaarveld hieronder.

 

Stijlvolle groeten,

Ryan

 

P.S. Deel dit artikel met je netwerk door op de facebook-, Twitter-, LinkedIn- of Google+knoppen te klikken links op je scherm.